Året har en række mærkedage for de fleste. Nogle af dem er nemme at huske – som jul og nytår. Andre kan volde noget mere besvær.

Her får du 3 gode råd til at huske både de tilbagevendende mærkedage og dine personlige af slagsen.

Sådan husker du Fars Dag og Mors Dag

En nem huskeregel til, hvornår du skal have styr på gaven til Fars Dag er, at denne dag falder samme dag som Grundlovsdag.

Nu er det dog ikke nødvendigvis alle, der lige på stående fod kan huske, hvilken dato dét så er.

Mange arbejdspladser holder imidlertid enten lukket denne dag, fordi det er Danmarks Nationaldag, eller lukker ned til middag, så medarbejderne kan komme med til de forskellige grundlovsmøder, der finder sted rundt omkring i landet.

Har du en hel eller halv fridag i vente i den kommende tid på grund af Grundlovsdag, ved du derfor også, at Fars Dag venter lige om hjørnet.

Mors Dag falder derimod ikke altid på samme dato, men huskereglen er, at dagen ligger på 2. søndag i maj.

Har du brug for en hjælpende hånd alligevel, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet på denne side og få besked, når årets forskellige mærkedage nærmer sig.

Sådan husker du mærkedage i familien

Efterhånden som familien vokser, kan det være svært at huske alles fødselsdage. De fleste har styr på deres egen, deres partners og deres børns fødselsdage, men kommer man længere ud i rækken af familiemedlemmer, kan det blive svært.

Generelt kan man sige, at jo længere væk relationen er, jo sværere bliver det.

Her kan du benytte dig af et velkendt husketrick – nemlig assosiationsreglen.

Den går ud på at koble datoer op på noget andet, der er nemmere at huske for dig og på den måde snyde hjernen til at kode datoer og andre begivenheder – eller måske endda basale dagligdagsting – sammen.

Måske har Amalie fødselsdag den 24. august. Du kan dog aldrig huske hendes fødselsdag, men du kan hjælpe dig selv på vej:

  • Hendes navn starter med A. Det fortæller dig hvilken måned, fordi forbogstaverne på navnet og måneden er ens.
  • Den 24. er også datoen for juleaften – og Amalie elsker jul!

Hver gang du skal huske hendes fødselsdag, kan du således benytte denne regel.

Vær forudseende når du planlægger begivenheder

I de tilfælde, hvor det er muligt, kan du med fordel komme eventuelle problemer med at huske datoen i forkøbet. F.eks. ligesom de mange brudepar, der er blevet gift den  7/7- 2007 eller vælger at blive gift den 19. april 2019.

Datoer der er nemme at huske er også dem, der er koblet op på andre datoer, du i forvejen kan huske: Din egen fødselsdag, jeres fælles årsdag eller måske noget helt andet.

Du kan også vælge Grundlovsdag, som i forvejen er Fars Dag eller måske blot den 1. dag i en given måned. Det er for eksempel nemmere at huske datoen den 1. marts end den 23. marts.

På den måde giver du både dig selv og folk omkring dig en hjælpende hånd til at huske mærkedage.