Vi mennesker gør os vinterklar med vinterstøvler, vinterjakker, huer og handsker. Ligesådan har din bil brug for atblive gjort vinterklar – omend på en lidt anden måde.

Her får du 3 gode råd til, hvordan din Volkswagon – eller hvilken bil du ellers er ejer af – vinterklar, så den er både behagelig og sikker at køre i, når temperaturen daler og der måske endda falder sne og rimfrost.

Gør bilen vinterklar i tide

Det er naturligvis aldrig for sent at gøre din bil vinterklar, men jo før du får bilen vinterklar, jo mere glæde får du og bilen naturligvis af klargøringen.

En af de vigtigste opgaver når det kommer til vinterklargøring er at få skiftet fra sommerdæk til vinterdæk. Vinterdækkene øger nemlig sikkerheden for både dig og de andre trafikanter, fordi de giver dig et langt bedre vejgreb. Din bremselængde afkortes også.

Som udgangspunkt er det tid til at skifte dæk, når temperaturen kommer under 7 grader.

Husk baglyset

Det er lovpligtigt at have sine baglygter tændt når sigtbarheden er dårlig, men i dag er mange biler fra fabrikkens side ikke udstyret med automatisk baglygtetænding. Derfor skal du selv huske at tænde lygterne, når det er nødvendigt.

I alle nyere biler fra 2016 og frem, er der krav om lyssensor, som sørger for at tænde lyset, når det bliver mørkt –  men som bilist skal man stadigvæk være opmærksom i skumringen eller ved tåge, regn og gråvejrsdage, fordi lyssensoren ikke altid opfanger ændringen i sigtbarheden, hvis det iøvrigt er lyst. Da det typisk er i vinterhalvåret, det kan være svært at blive set bagfra på vejene, er en vinterklargøring oplagt til at få monteret permanent kørelys i baglygterne, præcis som på forlygterne.

Og husk samtidig at tjekke, om alle pærer virker som de skal.

Tjek vinduesviskere og sprinklervæske

Om vinteren bliver ruderne langt nemmere snavsede, end om vinteren. Både på grund af den større nedbørsmængde samt salt og sand på vejene. Derfor kommer vinduesviskerne nemt på overarbejde – og i den sammenhæng er det vigtigt at de virker.

Det anbefales at man skifter viskerblade mindst én gang om året og inden vinteren banker på er et oplagt tidspunkt at gøre dette. Tank samtidig op med frostfri sprinklervæske. Så er du sikker på, bilen er klar til en køretur på en våd, saltet landevej.

Find desuden flere gode råd til at gøre bilen vinterklar med disse tips og tricks.