Hvis man vil have mest ud af sin bil og dens garanti, er det en rigtig god ide at tage den til serviceeftersyn engang imellem.

Hvor ofte, man gør det, afhænger af bilens alder, men som en tommelfingerregel er det godt at gøre det mindst en gang om året.

Men hvad er godt at tænke over, før man tager sin elskede bil til serviceeftersyn? Det giver vi dig svar på i denne artikel.

Hvilket værksted?

Det er ikke unormalt at man benytter mindre, private værksteder til at få lavet et serviceeftersyn på din bil, da man ofte kan spare en del penge på det frem for at få lavet serviceeftersyn hos et mærkevareværksted.

Det er i øvrigt i princippet lige meget, hvor man får det gjort, da langt de fleste mekanikere kan de samme ting og fordi producentens garanti i de fleste tilfælde stadig gælder, selvom serviceeftersynet ikke er foretaget ved et af producenten autoriseret værksted.

Det er derfor værd at overveje det lokale værksted fremfor at skulle transportere bilen til en anden eller større by for at få udført service. Det gør det i øvrigt også nemmere at overholde bilens serviceeftersynsinterval, når der er kort til værkstedet og priserne er lavere.

Reparationer i forbindelse med et serviceeftersyn af bilen

Hvis man allerede inden et serviceeftersyn godt ved, at der er småting, der er galt med bilen, kan det være en god idé at indhente et tilbud fra værkstedet med en samlet pris på eftersyn og reparation og udskiftning af de pågældende dele. På den måde ved du, hvad det kommer til at koste dig at køre bilen til serviceeftersyn.

I nogle tilfælde påviser selve serviceeftersynet problemer med bilen, som enten bør ordnes her og nu eller på sigt. Her kan du ligeledes bede din mekaniker om et prisoverslag på reparationerne og dermed nemmere tage stilling til, hvornår disse skal foregå og passer ind i din økonomi.

Prisen på et serviceeftersyn

Når din bil har været til serviceeftersyn og du har modtaget regningen fra værkstedet, så kan det godt virke lidt uoverskueligt at læse, hvordan prisen er beregnet.

Dette skyldes til dels, at det varierer fra værksted til værksted, hvordan de beregner deres priser. Der ses ofte to forskellige former for priser – en fast pris for de enkelte arbejdsydelser uanset tid brugt, eller en timepris alt efter, hvor lang tid, der er blevet brugt på at lave serviceeftersyn din bil.

Det er derfor en god ide, at være opmærksom på, hvilket prissystem, dit valgte værksted går ud fra, før bilen tages til serviceeftersyn. I hvert fald hvis du gerne vil sammenligne priser fra det ene værksted til det andet. Dermed får du et reelt sammenligningsgrundlag.