Det kan være ret komplekst at vælge det rette webhotel, da der er enormt mange hostingudbydere på markedet. Der kan være kæmpe forskel på prisen, kvaliteten og supporten. Dermed er det ret afgørende, at man ikke køber katten i sækken. Undersøg markedet grundigt inden du vælger et webhotel.

Her får du 3 gode råd til valg af det rigtige webhotel ud fra dine behov.

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen

Jeg har gennem de sidste 10 år stiftet bekendtskab med rigtig mange forskellige danske webhoteller.

Og jeg bliver gang på gang overrasket over at prisen og kvaliteten sjældent hænger sammen.

Ofte oplever jeg de billige webhoteller klare sig bedre end de dyre.

Nogle leverandører er så store, at de har et setup, som er stærkere og hurtigere end de andres. Især de store selskaber som eksempelvis Unoeuro, har et hostingcenter der giver rigtig meget ydelse for pengene.

De kan presse prisen ned på deres produkter, da de sælger langt flere webhoteller end deres konkurrenter. De mange kunder gør, at de kan acceptere en lavere overskudsgrad på deres produkter og tilbyde end lavere pris.

Der er mange eksempler på at billige webhoteller klarer sig bedre end de dyre. Der er selvfølgelig også mange eksempler på det modsatte.

Du skal bare passe på med at lade dig forblinde af en høj pris og tænke at det må være verdens bedste webhotel og omvendt, du bør ikke gå ud fra at kvaliteten er dårlig, selvom du måske kun betaler 18 kroner om måneden for et webhotel.

Du har sjældent brug for alt den plads

Et af de områder som betyder mest for prisen på dit webhotel, det er hvor meget plads der er på webhotellet. Men det er sjældent du har brug for særlig meget plads. En hjemmeside i sig selv med tekst og database, fylder sjældent mere end 50 mb.

Det er kun hvis du har tænkt dig at bruge mange tunge billeder på din hjemmeside, at pladsen kan begynde at blive vigtig. Eller hvis du skal hoste store filer eller videoer.

Men lad være med at vælge et webhotel med en masse plads, medmindre du ved at du får brug for det. Tag hellere et billigere med mindre plads og så opgrader senere, hvis du står og får behov for det. For langt de fleste, der vil 3-4 GB plads være rigeligt.

Ikke alle webhoteller tager backup

“Rigtige mænd tager ikke backup, de græder bare når uheldet er ude”

Man tror det er løgn, men der findes webhoteller på det danske marked, hvor der ikke tages bakcup af dine data. Du skal altid vælge et webhotel, hvor der tages backup. Meget gerne daglig backup, eller alternativt ugentlig.

En backup er noget man håber at man aldrig kommer til at skulle bruge, men på et eller andet tidspunkt sker det altid for alle. Man kommer til at slette noget vigtigt, bliver hacket eller får opdateret til en version som ikke virker.

Du kan finde flere råd omkring valg af webhotel hos Bedste-Webhotel.