Det kan hurtigt blive dyrt, når du planlægger fornyelse af dit køkken, Heldigvis kan du med meget få hjælpemidler friske køkkenet op, så det fremstår nyt og moderne. Også selvom du ikke er den store handyman. Her får du tre nemme tips til at forny dit køkken på en nem måde.

Mal køkkenets vægge og fliser

Køkkenet er et af de rum i huset, som skal stå model til en del. Her er stege-os, fedtstænk og slagmærker fra den som regel hyppige færdsel med til at slide på køkkenets overflader. Er det længe siden du har malet i køkkenet, er der derfor stor chance for at en overmaling af væggene alene vil få køkkenet til at fremstå fornyet. Særligt hvis du vælger en anden farve, end tidligere.

Du kan også male køkkenets fliser over, hvis deres stil ikke er tidssvarende. Så behøver du ikke arbejde med at pille dem ned og i stedet opsætte tapet eller andre typer køkkenfliser. Husk at vælge en maling, der kan tørres over med en fugtig klud uden at smitte af.

Har du allerede tapet i køkkenet, og ønsker du fliser, kan du få mosaikklinker i ruller, som er nemme at sætte op. På den måde behøver du ikke i gang med det store puslespilsarbejde. Du kan også opsætte stænkplader af glas op ved vasken og komfuret og på dén måde opnå et nyt og moderne udtryk.

Sæt folie på dine køkkenlåger

Køkkenets låger og skuffefronter er helt naturligt udsat for små stød i hverdagen og bliver naturligvis også slidte at se på som årene går. Det kan dog være svært at male dem selv og samtidig opnå et jævnt og glat resultat. Derfor vælger mange at afmontere fronterne og få dem lakeret hos eksempelvis en autolakerer. Det er dog dyrt.

En billigere måde at friske køkkenets frontelementer op på, er ved at beklæde dem med folie. På en måde får både køkkenskabe og skuffer et helt nyt udtryk. Køkkenfolie fås i mange forskellige farver og vælger du en såkaldt Bubblefree folie, er det desuden nemt at påføre – helt uden luftbobler og andre ujævnheder.

Er du frisk på en anderledes fornyelse af dit køkken, kan du også få folie med spændende mønstre – såkaldt dekor folie. Brug det eventuelt blot på enkelte elementer eller som indvendig dekoration af hylderne i dine vitrineskabe. Find det her.

Ryd op og ryd ud

Køkkenets helhedsindtryk bliver markant ændret, hvis du udskifter dele af køkkenets inventar med noget tidssvarende og samtidig rydder op.

  • Sæt glaskrukkerne med pasta og havregryn ind i skabet og brug den tomme bordplads til en ny vase eller krukke i en farve og stil, der matcher resten af rummet.
  • Hold inventaret indenfor samme farveskala og brug så få nuancer som muligt. Det giver mere ro for øjet.
  • Pak de køkkenmaskiner du aldrig bruger ind i skabet og lad kun det stå fremme, som du har i hænderne dagligt.
  • Gem løse ledninger væk i kabelbakker eller saml dem som minimum med strips, så der er styr på dem.
  • Brug krydderihylden til små vaser eller krukker og hold antallet nede – for meget nips vil få det til at se rodet ud.