Teaktræ er mat i strukturen, med et lyst og let ravgyldent skær, hvis man ikke behandler det.  Gør man dét, får træet derimod den velkendte varme og rødlige nuance, som teaktræ nok i virkeligheden er mest kendt for.

Har du et møbler i olieret teaktræ, skal det have en omgang olie i ny og næ for at bevare denne glød. Du får her 3 gode råd til dén proces.

Overvej hvor du placerer dine teaktræsmøbler

Olien i dit teaktræ vil tørre ud med tiden og jo varmere og mere solrigt dit møbel er placeret, jo hurtigere vil det gå. Når du gerne vil passe godt på dine teaktræsmøbler kan du derfor overveje ikke at placere dem i direkte sol eller lige op ad en radiator – eller tæt på en eventuelt brændeovn.

Hvis du har et havebord i teak bør du også placere det i skyggen, når det ikke er i brug og eventuelt dække det til med en overtræksdug. Husk også at sætte havebordet ind om vinteren.

Tjek om dit teaktræ mangler olie

Du kan nemt se, om for eksempel dit teakbord mangler olie. Det mister nemlig sin glød og bliver mere gråligt at se på. Du kan desuden ikke give din teakmøbler for meget olie, for træet vil kun suge den mængde olie, der er nødvendig.

Olierer du dermed et bord, der ikke trænger til olie, vil du blot skulle ende med at tørre en større mængde olie op igen, end du ellers ville have skullet.

Generelt er det en god idé at give dine møbler olie to gange om året. Særligt dine havemøbler, som står ude eller de møbler i hjemmet, der står i solen. Du kan eventuelt gøre det til en vane at gøre det, når du stiller urene frem og tilbage mellem sommertid og normaltid.

Et bord der tørres over dagligt – og er udsat for vandstænk og spild fra mad – vil dog generelt kræve mere vedligehold end for eksempel en reol.

Giv dine teakmøbler olie på en nem måde

Det er slet ikke besværligt at oliere teaktræ.

Du starter blot med at fjerne eventuelt snavs, der måtte have sat i fast og tørre bordet over med en våd klud med rengøringsmiddel. Lad så bordet tørre helt, inden du påbegynder olieringen.

Brug så en blød bomuldsklud til at påføre olien med. Det gør det nemt at styre mængden af olie.

Fugt kluden med olie og gnid herefter olien ind i træet med cirkulære bevægelser.

Derefter lader du møblet stå og trække i 15 minutter, hvorefter du tørrer den overskydende olie af med en tør, ren bomuldsklud. Så er du færdig!