Der åbner sig en helt ny verden, når man bevæger sig ned under havoverfladen. Du kender sikkert allerede fornemmelsen fra barndommens ture til stranden. Lydene lukkes ude og havbunden kan synes som et fortryllende parallelunivers. Det er denne følelse, de fleste dykkere jagter og bliver så betagede af.
Vil du også gerne i gang med dykning og opleve en verden af undervandsmagi, får du her 3 gode råd til at komme i gang.
Deltag i et prøvedyk
Dykning er ikke for alle. Mange har en idé om, hvordan det føles at trække vejret under vand, men bliver overraskede over enten fornemmelsen eller deres egen reaktion. Det er derfor altid en god idé at deltage i et prøvedyk, inden du går videre med drømmen om at komme i gang med dykning.
Mange dykkerklubber tilbyder prøvedykninger, men der findes også andre muligheder. Enten i forbindelse med en ferie sydpå eller de forskellige oplevelsesgavekort, der findes på markedet. Du kan også finde kurser, der hjælper dig i gang med dykning her
Meld dig ind i en dykkerklub
Det kan ved første øjekast se nemt ud, når erfarne dykkere ruller bagover fra bådens ræling og ned i dybet. Sandheden er dog, at den type dykning kræver erfaring – og en masse undervisning i nemmere manøvrer, inden man som dykker er klar til det åbne hav.
Når du gerne vil i gang med dykning, har du derfor brug for kompetent undervisning. Det finder du en af landets mange dykkerklubber. Her står professionelle instruktører klar til at svare på alle dine spørgsmål, samtidig med at du får den nødvendige undervisning og træning. Dykkerklubberne arrangerer også dykkerture, du kan tage med på og gennem den vej få både erfaring og blive en del af et godt fællesskab.
Du kan sagtens starte dine dykkereventyr under fremmede himmelstrøg i forbindelse med en ferie, men hvis du efterfølgende ønsker at dykke herhjemme, har du sandsynligvis brug for yderligere træning. Havstrømmene og sigtbarheden i de danske farvande er nemlig markant anderledes end havene i de tropiske områder af verden.
Køb kun det nødvendige udstyr
Dykning kræver en del udstyr og kan derfor også ved første øjekast synes som en dyr sport at komme i gang med. Det behøver dog ikke være sådan. De fleste dykkerklubber har udstyr, man kan låne- særligt i forbindelse med opstarten og en eventuel prøveperiode. På den måde kan du også få lov til at snuse til dykningen og se, om det er noget for dig, inden du investerer en masse penge i dykkerudstyr.
Fanger dykningen dig, kan du også mange steder leje det tungeste udstyr. Du skal dog som minimum have din egen maske, snorkel og dykkerdragt.
Det kan naturligvis være svært at finde ud af, præcis hvad du skal købe – men spørg de andre i dykkerklubben eller besøg Undervandsitetet.dk som har specialiseret sig i at teste og vurdere forskelligt dykkerudstyr. Bag siden står engagerede dykkere, der ved hvad de taler om og derfor har masser af gode råd at dele ud af.