Som ansvarlig for virksomhedens firmagaver, kan det være svært at beslutte sig for, hvilke gaver man skal forære medarbejderne.

Det er nemlig både vigtigt, at medarbejderne får gaver de bliver glade for og at virksomhedens gavebudget overholdes. Skal der indkøbes firmagaver til mange ansatte, løber udgiften nemlig hurtigt op.

Hos Danmarks største leverandør af firmagaver er der hjælp at hente, hvis du har brug for en helt særlig type gave eller har behov for at få afdækket dine muligheder.

Vil du derimod gerne selv researche lidt, får du her 3 gode råd til valg af firmagaver, der glæder.

Tænk medarbejdernes familier ind

At virksomheden tænker familierne på hjemmefronten med ind, når der skal vælges firmagaver, sender et godt signal til både de ansatte og deres partnere eller børn om, at de alle er vigtige for virksomhedens trivsel.

Hvis en medarbejder har det godt derhjemme, afspejles det nemlig også oftest på arbejdspladsen.

Hele familien kan tænkes ind gennem firmagaver i form af weekendophold, gavekort til forlystelsesparker eller en forkælelseskurv fyldt med lækkerier til både store og små.

Vil du gerne finde på en anden gave, som hele familien kan bruge, er brætspil også oplagte. Her er som regel også penge at spare, hvis du køber stort ind, fordi du kan opnå en lavere stykpris på dén måde.

Vælg firmagaver de fleste kan bruge

Det er naturligvis svært at finde en firmagave til 50 ansatte, som alle med garanti kan bruge – men man kan komme meget tæt på.

Klassiske firmagaver som de fleste bliver glade for og kan bruge, er chokolade, oplevelsesgavekort eller ting der kan gøre tiden på jobbet endnu bedre: En luksuskuglepen, en trafikalarm eller noget helt tredje.

Ting til hjemmet i den lidt mere eksklusive ende er også oplagte firmagaver – for eksempel Lyngby vaser, Kay Bojesen figurer eller Arne Jacobsen ure.

Husk at gaven er til for medarbejderens skyld – ikke virksomhedens

Det kan være fristende at sende et signal til omverdenen om at virksomheden tager medansvar, i form af velgørenhedsgaver. Det kan også føles oplagt, at forære sine medarbejdere tøj til fritiden med virksomhedens logo på.

Her er det dog vigtigt at huske, at virksomhedens firmagaver skal foræres til medarbejderne som en anerkendelse af deres arbejde.

Gaven skal således vise, virksomheden sætter pris på de ansatte. Set i dét lys, er en firmagave med udgangspunkt i medarbejderen fremfor virksomheden det, der giver de gladeste gavemodtagere – og glade medarbejdere er lig med stor arbejdsglæde og høj arbejdsmoral.