De fleste bruger ofte meget tid på at ordne håret. Og her er tiden brugt på at style håret med krøllecreme, voks og de elektriske hår apparater som elektriske hårbørster, føntørrer, crepejern, krøllejern, glattebørste eller glattejern.

Hvis du ønsker det glatte hår, så skal du selvfølgelig også bruge glattejernet rigtig. Der er mange mennesker, som laver fejl når de glatter håret med et glattejern. Og derfor kan du med fordel finde inspiration med de 3 nedenstående gode råd til hvordan du bruger et glattejern rigtig i forhold til den afgivende varme fra apparatet. For det er nemlig varmen der er afgørende for stylingen af håret.

Hvordan du bruger et glattejern rigtig?

Når du bruger et styling redskab til håret, så gælder det logisk nok om at opnå det bedste resultat. Men det gælder i lige så høj grad eller nok i højere grad, om at beskytte dit hår bedst muligt så det ikke bliver beskadiget mod varmeskader.

Opnå det glatte look og beskyt bedst muligt med disse tips.

Vælg et godt glattejern

Det bedste tips til at opnå det flotte resultat og gode beskyttelse, er, at købe et godt produkt der kan give dig det ønsket.

Her er topmodellerne til privat brug, de engelske GHD glattejern som giver høj kvalitet i forhold til ydelse og bedste beskyttelse af håret. Dog er prisen også i det høje ende. Men hvis du ønsker top kvalitet, så er det investeringen værd. Du kan dog heldigvis også få god kvalitet til mindre priser med danske HH Simonsen eller franske Babyliss modeller i mellem prisklassen.

Glat håret på den rigtige måde

Brugen af glattejernet og måden hvordan du glatter, er logisk nok også vigtigt.

Når du bruger glattejernet, så start fra rødderne og udad mod spidserne. Her deler du håret op i sektioner, så du får glattet hele håret og samtidig opnår en jævn varme over det hele. Hvis du ikke deler op i sektioner, vil du være nødt til at køre mange flere gange igennem håret for at opnå det glatte look. Og derved øger du chancen for varmeskader på håret.

Brug varmebeskyttende produkt

Du opnår det glatte look med varmen som glattejernet afgiver. Og du beskadiger samtidig også håret med varme, og derfor gør du dig selv og håret en tjeneste ved at købe varmebeskyttende spray og bruge det i håret når du glatter.

De tre ovenstående tips er de vigtigste i forhold til at bruge glattejernet rigtigt. Men du kan med fordel også huske på disse ting:

  • Rent glattejern: Ligesom med stort set alt andet, hvad end det er glattejern eller køkkenmaskiner, så får du et bedre produkt og ydelse hvis du vedligeholder apparatet. Hvis der samles skidt og snavs på glattejernets varmeplader, kan det resulterer i ujævn varmeafgivelse over tid.
  • Forberedelse: Hold også håret ved lige ved at gå til frisøren jævnligt. Derved kan du undgå tørre og spaltede spidser som kan give krus i håret. Og kruset hår er noget sværere at glatte end håret der er passet.
  • Hårvasken: Lad være med at overdrive hårvask gennem ugen. Hvis du har en tendens til at vaske håret alt for meget, så vil håret blive tør og derved forøge chancen for at blive beskadiget, når du kører det varme stylingredskab gennem håret.