Når dørsikkerheden er vigtig, er der en række elementer, der er gode at indtænke i medarbejdere og eventuelle leverandørers adgang til jeres virksomheds- og forretningslokaler.

Her får du 3 gode råd til dørsikkerhed og dørsikring, som holder uvedkommende ude og giver faste gæster i huset nem adgang med mindst mulig besvær.

Benyt dørautomatik

Dørautomatik øger automatisk dørsikkerheden. Når dørene automatisk lukker i, risikerer man nemlig ikke, at medarbejdere eller fragtmænd glemmer at lukke og låse døren.

På den måde sikrer man, at uvedkommende ikke kan komme ind. Dørene kan heller ikke stå på klem, hvormed man garderer sig mod træk og dermed smækkende døre og flyvende papirstakke internt i bygningen.

Samtidig sørger dørautomatikken for, at eventuelle branddøre altid er lukkede som reglerne foreskriver.

Du kan læse mere her.

Effektiv adgangskontrol

Er der tale om en stor virksomhed eller organisation er det ikke sikkert, at alle medarbejdere skal have adgang til alle lokaler. Her kan elektronisk adgangskontrol ved hjælp af nøglekort være en god løsning. På den måde slipper centrale medarbejdere, som færdes mange steder i huset, for at skulle gå rundt med et stort nøglebundt.

Samtidig kan man også digitalt spore medarbejdernes færden og har således i situationer, hvor en høj sikkerhed er påkrævet, mulighed for at se, hvor den enkelte medarbejder befinder sig.

De elektroniske kort kan desuden kodes, så medarbejderne kun har adgang på bestemte ugedage eller tidspunkter – og så kan der oprettes midlertidige gæstekort med automatisk udløbsdato og -tidspunkt. Så risikerer man ikke at have glemte aktive nøglekort liggende rundt omkring, som i hænderne på de forkerte kan medføre alvorlige konsekvenser.

Det rigtige låsesystem

Der findes flere forskellige låsesystemer og hvilket I skal vælge afhænger af jeres behov. Nogle har måske brug for en nøgle, der giver adgang til hoveddøren og vedkommendes eget kontor – mens andre i virksomheden har brug for en hovednøgle, som giver adgang til alle lokaler.

Nøgler kan, afhængigt af hvilket låsesystem man anvender, kodes på mange forskellige måder og inddeles i forskellige sikringsklasser. Hvilken sikringsklasse I har brug for afhænger af mange ting.

Det er derfor en god idé at søge professionel rådgivning omkring valg af låsesystem og dørautomatik. Så er I sikre på, I får den bedst mulige dørsikring med mindst mulig besvær for jeres medarbejdere.