Flere og flere vælger at købe et sommerhus eller få bygget et helt efter egen smag. Men det er ikke bare ligetil, og det at komme igang med at skabe sit drømmesommerhus kan godt være en langvarig og svær process, hvor man virkelig skal tænke mange ting igennem.
Læs derfor med her og få 3 brugbare tips til at bygge nyt sommerhus.
Overvej beliggenheden af dit sommerhus
Først og fremmest skal man overveje beliggenheden af sit kommende sommerhus. Hvor vil du gerne have, det skal være? Og skal der være nærliggende butikker og mulighed for aktiviteter? Det er fx meget populært at have et sommerhus i nærheden af havet, så man altid kan gå en frisk tur på stranden, hvis man får lyst.
Det kan også være, at du er mere til at have et sommerhus lidt uden for en by med gode muligheder for shopping. Det er vigtigt, at beliggenheden af sommerhuset rammer rigtigt i forhold til, hvad man ønsker at foretage sig, når man besøger det.
Vælg den rigtige planløsning for jer
Hvordan kvadratmeterne er fordelt mellem de forskellige rum er vigtigt at overveje grundigt, når man bygger et sommerhus. Har du for eksempel en stor familie med børn, skal der være plads nok til alle, inklusiv børneværelser. I dette tilfælde er det også en rigtig god ide med et stort fællesrum.
Noget, som mange ikke tænker over, men som egentlig også er vigtigt, er hvor og hvordan lys kan komme ind i huset og de individuelle rum.
Man skal helst placere væggene på en smart måde, så man kan få mest muligt ud af solens naturlige lys og samtidig have en flot udsigt. Det er jo nu engang et sommerhus, så det skal jo helst være lækkert at opholde sig i. Samtidig giver ovenlys en følelse af et større rum, hvilket de fleste godt kan lide. Her er et arkitekttegnet sommerhus et godt valg, fordi du således får fuld kontrol over placeringen af lysindfald og arten af disse.
Et fremtidssikret sommerhus
Når man vil bygge et sommerhus, er det også vigtigt at overveje, hvordan man skal vedligeholde det fremadrettet. Der vil nemlig komme nogle udgifter i form af varme, strøm og vand, foruden eventuelle reparationer eller lignende. Et sommerhus af træ skal for eksempel males eller oliebehandles løbende og særligt ved vestkysten kan klimaet være barskt og slide meget på husets ydre skal.
Man kan dertil også overveje, om man har lyst til at udleje sommerhuset til andre, når man ikke selv benytter det. Det vil give en lille indkomst og samtidig hjælpe en anden familie med deres eventuelle feriedrømme. Derfor anbefales det, at man sætter sig ned og laver en fremadrettet budgetplan for sommerhuset, så man har et overblik over, hvad det vil komme til at koste – for der er ikke noget mere irriterende end uventede overraskelser på forbrugsregningerne.