En fødselsdagsfest er en anledning, hvor man fejrer en unik person i sin vennekreds. Det er en festlighed fyldt med glæde, sjov, kage og ikke mindst gaver.

I den forbindelse er der selvfølgelig en masse ting, man skal huske, når man skal planlægge og forberede sig til en fødselsdagsfest.

Herunder kan du finde tips til fødselsdagsfest, fejring og gaver, hvis du er i tvivl om, hvad der er klogt at huske på.

Gæsternes tips til fødselsdagsfest og fejring

Er du inviteret til fødselsdagsfest? Her får du 3 tips.

Vær klædt på til begivenheden

Mange fødselsdagsfester har en eller anden form for dresscode – i hvert fald, når man snakker om fødselsdagsfester for voksne. Derfor er det en god ide at vælge tøj alt efter, hvad fødselaren har informeret om. Man går aldrig helt galt i byen, hvis man tager noget lidt fint tøj på, men uden at det er alt for formelt at se på – medmindre fødselsdagsfesten selvfølgelig skal holdes på en fin, dyr restaurant eller lignende.

Når man vælger tøj til fødselsdagsfesten er det også en god ide at overveje hvilke aktiviteter, der er planlagt. Det kan godt være, at fødselaren holder dagens underholdning hemmelig før festen, men hvis der for eksempel foreslås, at man har regntøj med, så er det nok smart at lytte efter og tage det med. Man ved jo aldrig.

Gave til fødselsdagsfestHusk gaven

Når man er ved at gøre sig klar til at smutte ud af døren, kan det nemt ske, at man glemmer gaven til fødselaren på vej ud. Det vil nok virke en smule akavet at møde op til fødselsdagsfesten uden en gave, når alle andre gæster også har en med. Et god tip til fødselsdagen er derfor at ligge gaven et sted, hvor du husker den, når du forlader dit hjem. Mangler du inspiration til fødselsdagsgaven kan du finde det her.

Vær udhvilet

Det er hverken sjovt for dig, fødselaren eller de øvrige gæster, hvis du ikke har fået nok søvn op til fødselsdagsfesten. Mangel på hvile kan medføre irritation og dårligt humør, og det er der ingen, der har brug for til en glædelig fødselsdagsfest. Derfor er rigeligt med søvn før fødselsdagen et vigtigt tip til fødselsdagsfesten – dette gælder også fødselaren.

Værtens tips til fødselsdagsfest og fejring

Skal du holde fødselsdagsfest? Her får du vores 3 bedste tips til en god dag.

Menu og drikkevarer, som alle kan være med på

Er du fødselaren, der holder fødselsdag, så står du med ansvaret for at folk får mad og drikke.  Her er det en god ide at sørge for, at hvor end fødselsdagen bliver afholdt, at tage hensyn til dine gæster, når du bestemmer menuen og drikkevarerne. Det dur jo ikke at have gæster, der går skrupsultne hjem efter fødselsdagsfesten.

FødselsdagsfestPlads til aktiviteter og siddepladser

Har du planlagt bestemte aktiviteter til din fødselsdagsfest,  er det et must at have styr på, om der er plads nok i de lokaler, hvor festen skal holdes.

Har du for eksempel tænkt dig, at der skal danses i løbet af aftenen, så skal der jo naturligvis være godt med plads til dette.

Samtidig er det også godt at være velforberedt på, når dig og dine gæster bliver lidt trætte senere.

Et andet godt tip til fødselsdagsfesten er at have godt med siddepladser – også efter bordene måtte være sat væk efter endt spisning.

Aktiviteter og underholdning

En kedelig fødselsdagsfest har de færreste lyst til at komme tilbage til. Derfor er det en rigtig god ide at planlægge nogle sjove aktiviteter, som dig og dine gæster kan lave, hvis fødselsdagsfesten begynder at blive lidt for stille.

Nogle tips til underholdning til fødselsdagen kan bestå af noget dans og karaoke, spil og film i sofaen, eller endda gode, gamle bræt- og kortspil. Man behøver ikke altid gå all-in med selskabslege, da de simpleste spil kan skabe stemning blandt de rigtige mennesker.