Nytårsaften er for mange den festligste aften på året. Det er denne aften at vi ikke sparer på den luksuriøse menu, de eksklusive drikkevarer og det smarteste tøj. Men især underholdningen er afgørende for den perfekte aften.

Her får du 3 gode råd til håndtering og køb af fyrværkeri til årets sidste fest.

1. Den gode underholdning; sæt farve på din fest

De fleste kan blive enige om at fyrværkeri på himlen er et smukt syn. De farvestrålende mønstre og symboler er en sand fryd for øjet, og det er de færreste der ikke lige skal ud og kigge på byens festfyrværkeri den 31. december.

Ønsker man at gøre sin egen fest en anelse mere unik og spændende, så kan fyrværkeri være den helt rigtige underholdning. Med fyrværkeri i haven, på gaden eller i gården kan man samle sine gæster på en god måde og byde det nye år velkommen til en sand farveeksplosion.

2. Fyrværkeri til både voksne og børn

Der findes et bredt salg af kvalitetsfyrværkeri, og man kan både finde pakkeløsninger og stykvis salg der passer til ens specifikke behov.

Måske ønsker man blot at affyre én enkelt smuk raket for at markere starten på det nye år. Eller også ønsker man at imponere gæsterne med det helt styre raketshow, hvor glæden varer i mere end et øjeblik.

Fyrværkeriet behøver ikke blot at være forbeholdt de voksne. Børn kan nemlig også nyde godt af al den sjov krudt kan frembringe.

Børn bør selvfølgeligt ikke håndtere kraftfulde raketter, men hundepropper, heksehyl og knaldperler kan vække begejstring hos de yngre festdeltagere. Du bør dog altid huske at instruere dit barn i korrekt anvendelse af fyrværkeri, så du undgår ubehagelige overraskelser.

3. Sikkerhed i top

Der forekommer årligt ulykker med fyrværkeri. Nogle er af mindre betydning, mens andre kan efterlade varige mén hos den udsatte.

Fyrværkeri indeholder som bekendt krudt, og bør derfor til en enhver tid håndteres med omtanke.

Generelt bør du altid holde en vis afstand til antændte raketter og batterier, da der kan forekomme skader eller produktionsfejl på fyrværkeriet som er svært at få øje på.

Du bør altid fastsætte en raket i sand eller en gestand hvorfra den kan affyres, så du undlader at holde den i hånden. På den måde undgår du at den sprænger i din hånd og gør skade på dine fingre.

Til sidst bør du aldrig gå tilbage til en fuser. Den populære vending hentyder til at du ikke skal gå tilbage til en antændt raket, selvom raketten ikke er gået af, da den pludseligt kan springe uden varsel.