Når du skal planlægge en firmaudflugt, kan det være et puslespil at få tingene til at gå op i en højere enhed. På en arbejdsplads er folk nemlig lige så forskellige, som det er tilfældet i alle andre sammenhænge.
Derudover er der også en række praktiske foranstaltninger, der skal styr på. Lige fra transport til forplejning.
Her får du 3 gode råd til planlægning af en firmaudflugt, der falder I alles smag.
Vælg aktiviteterne med omhu
Når mange mennesker er samlet, vil der også helt naturligt være en række forskellige interesser repræsenteret. Hvis turen inkluderer ægtefæller og kærester, vil det blot yderligere gøre spændet bredere.
Det kan derfor være noget af en kunst at finde en aktivitet, alle kan deltage i. Her er det dog vigtigt, at der alligevel lægges en smule arbejde i at finde på noget, der falder i de flestes smag.
En firmaudflugt er nemlig ofte noget, der tales om lang tid fremover – og så er det jo dejligt, det er i positive vendinger.
Udflugter til smukke naturområder med en guide – eller en byvandring med samme – er oplagte til firmaudflugter.
Måske et besøg på Sprogø midt i Storebælt? Eller en endagsudflugt til Hamborg? Flere busselskaber har komplette busture med alt inkluderet. Vojens Taxa og Servicetrafik tilbyder for eksempel begge typer ture og har endnu flere forslag til gode udflugtsmål. Uanset hvor i landet, I holder til.
Sørg for fælles transport med bus
Hvis I ikke vælger en udflugtspakke, men hellere selv vil planlægge jeres firmaudflugt, er det stadig en god idé at arrangere fælles transport. På den måde kan alle nyde et glas vin til maden eller en øl i løbet af dagen, hvis de har lyst.
Er I mange, kan I leje en turistbus med chauffør. Det er ofte billigere end man tror.
Er I færre, kan en minibus eller to måske gøre tricket. Er I ganske få, kan I muligvis arrangere transport i private biler. Måske er der i forvejen nogen blandt kollegaerne, der ikke har noget i mod at lade alkoholen stå.
Hold prisen nede
Medmindre firmaet betaler, er det en god idé at holde udgifterne på et rimeligt niveau. Det giver alle mulighed for at deltage. Bliver turen for dyr, vil der nemlig sidde kollegaer, som enten ikke har råd eller har svært ved at finde pengene og således må give afkald på noget andet.
En måde at holde udgifterne nede på er at lade folk medbringe deres egne drikkevarer til forbrug. Skal I på restaurant i løbet af dagen, så vælg en prisvenlig af slagsen og lad eventuelt folk selv bestemme, hvad de ønsker at bestille fra menukortet.
På den måde har den enkelte deltager selv kontrol over udgifterne.