Der er mange ting, som gør sig gældende, når du skal købe udstyr til dit kæreste eje – din båd.

Uanset om du har en stor kanon liggende på havnen, ellers du blot kære dig om din lille jolle. Så er det vigtigt, at du har det bedste udstyr til din båd. Hvad vigtigere er endnu, så må de helst ikke ruinere dig – hvertfald ikke helt.

Derfor vil jeg i denne 3 steps guide give dig 3 tips og tricks til, hvordan du både sparer mest, køber det bedste og fineste til din båd.

Det bedste, og kun det bedste

Det er unægtelig afsindigt vigtigt, at du kun køber det bedste af det bedste til din båd. Køber man noget gammelt skrammel, noget der ikke passer, eller som hurtigt går i stykker – så ender købet oftest (læs altid) med at være en dårlig oplevelse og denne rene ”ommer”.

Gå derfor efter kvalitet – selvom det koster. Du kan godt købe brugt. Men gør det med fornuft og omtankte.

Du køber oftest ’som beset’ når du køber brugt, og har altså ringe eller ingen returret overfor sælger. Tænk dig om, rådgiv dig eventuelt med en ekspert, hvis det er et dyrere køb du er ude i.

Pris koster, men du skal også have mad på bordet

Jeg vil altid råde dig til ikke at købe det billigste skrammel. Men det betyder omvendt ikke du skal købe det dyreste. En god idé inden du køber noget online, specielt bådudstyr, er at tjekke og sammenligne priser. Det kan du blandt andet gøre på https://rygcrawl.dk/baadudstyr/.

Her skrives der om bådudstyr fra selv det mindste til det største, og det vil guide dig frem til netop de billigste steder at handle specifikke produkter, men samtidig også de rigtige produkter.

I forhold til objektiviteten af en sådan side, så beskriver næste ”trick” det lidt nærmere, og hvorfor det er smart. Afslutningsvist skal det i dette afsnit dog siges – at selvom du ikke nødvendigvis skal gå ud og købe de dyreste (eller det billigste) udstyr til båden, så må rådet også lyde, at du skal forsøge og spare lige netop der, hvor det giver mening, og hvor kvalitet måske ikke er af lige så stor betydning.

Søg objektive anmeldelser

Når du skal vurdere kvalitet og funktionalitet ved produkter kan det være umådeligt svært. Her kan en side som www.rygcrawl.dk virkelig være en hjælp, fordi de objektivt skriver om forskelligt bådudstyr. Det hjælper dig til både at vurdere produkterne kvalitet og brugbarhed til lige nøjagtigt dit behov.

Derudover ender du ikke med at læse en ensidig beskrevet anmeldelse eller test af et produkt, foretaget af en forhandler, som i sidste ende kun er interesseret i at sælge det produkt med størst absolut margin. Find derfor en uafhængig tester/anmelder af dit produkt og læs den anmeldelse.

Er der ikke på forhånd skrevet en, opsøg da personen og udfrit ham eller hende om oplevelsen med det pågældende produkt. Det kan betale sig i sidste ende, specielt med de produkter som har været en smule dyrere.