Festivaler kan være lidt af en prøvelse. Regn, mudder og telefoner der løber tør for strøm –  vådt tøj, ømme fødder i ødelagte sko og venner man ikke kan finde.

Men festivaler kan og bør være skønne – uanset vejr. De er jo også fulde af musik, kolde fadøl og skøre oplevelser. Det handler bare om at være godt forberedt, og om at have det rigtige udstyr med!

I det følgende får du derfor praktiske råd med på vejen.

Vær din egen helt: Sørg for et tørt telt!

Der er mange, som fristes til at købe de helt billige telte, når de skal afsted på festival. Det er trods alt sjovere at bruge pengene på øl, festival-outfits og god mad. Men der skal ikke meget regn til, før du fortryder det billige telt mere end du nogensinde har fortrudt noget andet i dit liv.

Du er våd. Dit tøj er vådt. Din seng er våd. Det bliver hurtigt til et frysende, klamt mareridt. Er du uheldig afføder det endda en slem forkølelse eller lungebetændelse, så du bliver nødt til at tage hjem før tid – og SÅ kan man tale om spildte penge. Det er i hvert fald en dyr billet, hvis ikke man får den musik, man var kommet for at se, med!

Det første råd må altså lyde: Lad nu være med at sparre de par hundrede kroner. Køb et telt med et vandsøjletryk på minimum 1.000. Sørg for at det har et oversejl. Har du mulighed for det, bør du også tage et kig på stængerne inden køb, idet stænger af dårlig kvalitet kan knække ved samling eller kraftig blæst. Er du ikke velbevandret udi teltkøb, kan du tjekke en liste over fine festivaltelte ud på denne side.

En telefon med strøm er bedre end en død smartphone

Smartphones er skønne! SMS’er, sociale meider, nyheder, vejrudsigter, anmeldelser af gårsdagens koncerter, musiktjenester til anlægget nede i campen… Der er simpelthen ikke grænser for hvor skønt, det er, at have sin smartphone med på festival. Altså lige indtil den går død for strøm under 24 timer inde i festivalen. Så er det frem med powerbank’en eller op i et telt og aflevere telefonen.

Det betyder, at du må gå i flere timer uden din telefon – eller i bedste fald slæbe rundt på en powerbank. Når den så også er død, er du nødt til at indlevere både telefon og powerbank. Suk. Ingen beskeder, opkald eller billeder. Men det er ikke det værste – det værste er, at du ikke kan få fat i dine venner. For så bliver det altså svært at finde hinanden til den koncert, man havde aftalt.

Heldigvis kan du billigt erhverve dig en old-school telefon, der kan ringe og SMS’e – og holde strøm en hel uge! Tag et kig på Festivaltelefon.dk, hvor du finder nogle fine modeller. For det er ganske vidst, at en telefon med strøm er bedre end en død smartphone, når du er på festival!

Pak praktisk tøj og godt fodtøj

Selvfølgelig vil du gerne se hamrendes godt ud, når du skal på festival. Men husk nu også lige på, at du skal føle dig godt tilpas og holde varmen i mange dage. Du får ikke nogen chance for at gå indenfor i et tørt, varmt hus. Hertil er det der med at gå i bad ikke ligefrem nogen leg.

Pak derfor (også) varmt, komfortabelt og praktisk tøj. Faktisk også gerne tøj, der må blive beskidt – for du kommer til at sætte dig mange steder, der ikke er helt rene. Som fx på jorden. Hertil kommer du til at gå, stå og danse væsentligt mere, end du plejer. Det er derfor vigtigt, at du kan bevæge dig frit i dit tøj – der er ikke meget ved hele tiden at skulle hive ned i nederdelen eller op i bukserne.

Husk: Du ser bedst ud, når du har det godt i din krop. Dvs. at du er varm, komfortabel og kan bevæge dig frit!

God festival!