Flere og flere begynder at indrette mindre træningslokaler i hjemmet. Det skyldes først og fremmest at markedet for træningsmaskiner er vokset og det derfor er muligt at anskaffe mange forskellige maskiner til overkommelige priser.

Dernæst skal årsagen også findes i, at mange har en travl hverdag, hvor tiden skal udnyttes mest fornuftigt. Her er et hjemmetræningslokale oplagt.

Med mulighed for at træne i hjemmet, kan du nemlig spare turen til træningscenteret og bruge den på andre ting i stedet. For eksempel selve træningen.

Når du kan træne derhjemme, kan du desuden også nemt skubbe 30 minutters træning ind i hverdagen, når der opstår et hul i dagens tidsplan. Det er straks sværere, hvis du først skal i overtøjet, på en cykel og afsted til fitnesscenteret.

Samtidig giver et hjemmetræningslokale mulighed for at træne på alle tidspunkter af døgnet – også om aftenen når børnene sover.

Derudover har du også fuld selvbestemmelse i dit eget træningslokale og kan se præcis det i tv, duønsker eller høre den musik, du selv kan lide.

Find de rigtige træningsmaskiner

Et hjemmetræningslokale er dit og skal derfor være indrettet til præcis dig. De færreste har mulighed for at fylde et stort lokale med masser af træningsmaskiner, så det handler om at vælge klogt.

Her kan det være en god idé at tænke lidt over, hvilke dele af din krop, du primært vil træne.

Hvis du i forvejen cykler meget i hverdagen, har du for eksempel ikke nødvendigvis brug for en motionscykel. I det tilfælde er en romaskine, som træner hele kroppen med hovedfokus på overkroppen, muligvis mere oplagt.

Det er også en god idé at supplere med mindre træningsredskaber som en yogamåtte, en balancebold og kettlebells. Det koster ikke meget, men giver masser af muligheder for effektiv styrketræning.

Undersøg markedet

Det kan være fristende at købe det første og det bedste – især fordi det er de færreste, der har solid viden omkring træningsmaskiner generelt.

Det er dog en god idé at undersøge markedet og på den måde finde frem til de træningsmaskiner, der er bedst til prisen og dit behov.

Hjemmesiden Kondition.dk har masser af test af romaskiner, crosstrainere og andre motionsmaskiner. Sitet har i øvrigt også en masse gode råd til sundhed generelt, som er perfekt læsning for dig, der nyder at træne.

Sørg for at indretningen er gennemtænkt

Stemningen i et rum gør meget for lysten til at opholde sig i det. Det er ligeledes i lysten, de fleste finder motivationen.

Er rummet rart at befinde sig i, vil man således også have mere lyst til at være der – og dermed er der større sandsynlighed for, at træningen vedligeholdes over tid.

Har du mulighed for det, kan du derfor med fordel dedikere et helt rum til træningen. Brug vægpynt som wallstickers eller plakater med motiverende citater. Husk også det grønne element i form af planter.

Spejle er ligeledes oplagte – og sørg også for en ordentlig og behagelig belysning.