Et sikkert tegn på, at det er blevet forår og sommeren nærmer sig, er at studenterne springer ud.

For de fleste studerende er det at få studenterhuen på, kulminationen på både flere års studier og en måske hektisk og presset eksamensperiode. Uanset hvordan resultatet er blevet af anstrengelserne, kræver det en fejring ovenpå strabadserne – med lykønskninger, fest og en studentergave.

Her får du 3 gode råd til studenterfesten, så du som stolt forælder, kan holde en studenterfest for den nyuddannede student.

Find de perfekte studentergaver

Som student er det dejligt med en anerkendelse i form af en gave til minde om dagen. Der findes flere forskellige slags studentergaver og hvilken type du skal gå efter, afhænger naturligvis af, hvilken type studenten er.

Et smykke eller et ur er oplagte studentergaver, men du kan også købe en gave til studenten, som kan bruges i forbindelse med den kommende studie eller det forestående sabbatår.

Du kan finde masser af forslag til studentergaver på gave-til-student.dk

Lad studenten være i fokus

Det er studentens dag, så ved at spørge den nyudklækkede student om, hvordan vedkommende ønsker dagen fejret, er du sikker på succes.

Måske skal studentergildet foregå samme dag, som studenten får huen på? Det kan også være fejringen skal vente til weekenden – eller til alle studenterkørsler og dimissionsfester er overstået, så studenterugen ikke bliver alt for pakket.

Det kan også være studenten foretrækker et simpelt arrangement i åbent-hus-form med små tapas og snacks i dagtimerne fremfor en 3-retters menu, så aftentimerne er fri til at feste med de andre studenter fra årgangen.

Planlæg studenterrundturen

De fleste studenter har det som tradition at køre rundt til klassens forældre og blive lykønsket. De fleste klasser er afsted 2-3 dage ad gangen og det kan godt være en hård omgang for de unge, som traditionelt både får masser af alkohol og begrænset med søvn.

Når du planlægger traktementet til de unges besøg, så hav i tankerne, at der skal mad med næring til i løbet af dagen. Koordinér eventuelt med de andre forældre i klassen, så I ikke alle ender med at servere et fuldt frokostmåltid, som ender med ikke at blive spist.

Hav desuden gerne små snackposer med chips, slik eller andre små snacks klar, som de unge kan snuppe med på farten, når de kører videre.

Så er du sikker på, studenterne ikke mangler noget og at de får nogle gode dage som start på deres studenterperiode.