I Danmark fejrer vi årligt vores fædre på grundlovsdag d. 5. juni. Vi viser som regel vores taknemmelighed ved at give en flot gave og bruge dagen sammen med den mand, der har været med til at gøre en til den, man er.

Men nogle gange kan det sværeste være at finde på en gave til sin far. Især hvis han er typen, der er sparsommelig og ikke rigtigt ønsker sig noget nyt. Det er der skam intet galt i, men det kan gøre fars dag en smule mere udfordrende, når det gælder en at give en gave – men det er en udfordring, de fleste er klar til at tage op!

Mangler du tips til fars dags gaver? Så bliv endelig hængende og læs videre.

Praktiske gaver

Er din far en mand, som er hårdtarbejdende og går mest op i den praktiske del af ting, så kan et godt tip til fars dags gaven måske være at glæde ham med en praktisk gave, frem for fx en buket blomster eller en øl – selvom han nok heller ikke vil sige nej til en god, kold bajer.

Nyt værktøj kan godt koste en del, så hvis din far ønsker sig det, er fars dag en perfekt mulighed for at give ham det. Værktøj er brugbart og hjælper med at holde huset i stand, samt andre projekter, din far kan have gang i, så hvis din dejlige far er praktisk anlagt, vil nyt værktøj være en smart ide.

Andre praktiske gaver til fars dag kan fx være en ny vinterjakke til det kolde, danske vejr, eller et par nye arbejdssko – eller måske løbesko, hvis din far er den lidt atletiske type.
Står din far ofte i køkkenet, findes der selvfølgelig også masser af muligheder for at købe ham noget nyt køkkengrej, hvis han mangler det.

Naturoplevelser

Søger du andre tips til fars dags gave, så er det er i stigende grad ved at blive mere og mere populært at give oplevelser som gaver til dem, man holder af. Det er en god måde at få noget ud af dagen på i nærvær af familie og eventuelt venner, og skabe gode minder, som også i sig selv kan ses som en fantastisk gave. Et godt tip til fars dags gaven er at tænke over, om din far har lyst til at opleve noget sammen med en eller flere personer.

Er din far et eventyrlystent naturmenneske, kan du fx tage kontakt til jægere, der tilbyder at tage folk med ud i det fri, hvor de viser, hvordan man jager og eventuelt tilbereder sin mad direkte ude i naturen, med brug af ingredienser, man fx kan finde i skoven.

En anden klassisk ide, hvis der skal en naturoplevelse til for at gøre din far glad, er at besøge en fiskeklub, leje noget fiskeudstyr og simpelthen tage ud til vandet for at fiske. Hvis du eller din far fanger noget, kan I måske endda få lov til at beholde fisken for at tilberede den og spise den til aftensmad. Sådan en god, friskfanget fisk er noget af det lækreste!

En dag sammen med familien

Der er meget få ting, der kan give en far så meget glæde som at tilbringe en god dag med den skønne familie. Er din far ikke til naturoplevelserne, er der også masser af andre aktiviteter, du kan arrangere til fars dag.

En tur til en forlystelsespark eller en tur i biografen kan sagtens være en god, hyggelig gave, selvom det måske ikke lyder som noget specielt. Men det hele handler jo om oplevelsen, og om din far vil blive glad.

Du kan også tage hele familien med ud og lave noget, I måske aldrig har prøvet før – fx at spille golf eller bowle. Uanset hvad, så bare I får brugt god tid sammen med din far, så vil han helt sikkert se tilbage på dagen med et stort smil og glæde i hjertet.