I et funktionelt hjem er der plads til både at udfolde sine kreative tanker og holde styr på hverdagens kontinuerlige gøremål. Ved at anvende funktionelle indretningsløsninger som sparer plads og har flere funktioner, kan man få en forøget glæde ved at opholde sig i boligen.

Det handler om at tilføje nogle elementer til den eksisterende indretning, som i samspil med det som allerede er til stede, kan skabe en fornyet dynamik som er endnu bedre end den gamle.

Hvis du synes at entréen er for lille og måske til tider virker lidt presset, kan du med fordel hænge et spejl op. Spejle har en fantastisk tendens og evne til at gøre rum større. Ikke fysisk, men visuelt. Det skyldes at spejlet giver en dybde i rummets indretning, som visuelt får rummet til at virke større end det egentlig er.

Fleksible rum med plads til at tænke kreativt

Den vel nok mest anvendte og populære rum i boligen, når man tænker på fleksibilitet, er køkkenalrummet. Det moderne rum som samler de to rum, som i fortiden var adskilt, kan tilføje en hel ny dimension til en bolig. Køkkenalrummet er særdeles velegnet at implementere i det funktionelle hjem, og særligt hvis boligen ikke er beriget med en overflod af brugbare kvadratmeter.

Man undgår nemlig at afsætte flere kvadratmeter end højst nødvendigt til vægge og døre, ved at sammensætte to rum til ét. Derudover bidrager det også til en øget følelse af samvær og hygge, da man i denne type rum kan føre en samtale på tværs af arbejdsopgaverne. Vær dog opmærksom på hvad du selv må lave som husejer, og hvad du skal bruge fagfolk til.

Indbyggede opbevaringsløsninger som holder styr på tingene

Det kan også være en fordel at afsætte et rum i boligen til et hobbyrum. Et hobbyrum kan bruges af hele familien eller boligens beboere til alverdens ting. Fordelen ved at anvende et rum specifikt til denne type interesser, er at man derved undgår at fylde resten af boligen op, med forskellige ting som ikke alle i hjemmet synes er interessante.

Derved laver man et holdepunkt for de forskellige interesser, med mulighed for at fordybe sig i et lokale som er indrettet til det, med dynamiske opbevaringsløsninger så man har mulighed for at adskille de forskellige hobbyer, som også gør det nemmere at rydde op når man er færdig med sin hobby.

Intelligent belysning

Et fleksibelt hjem, kræver fleksible løsninger. Ved at anvende nogle af de muligheder der findes inden for smart home segmentet, kan man gøre hjemmet til et sandt paradis. Hos https://www.plusled.dk finder du et stort udvalg af energibesparende LED belysning til det moderne hjem.

Hvis du for eksempel er vild med at rejse, kan du med moderne lyskilder skabe en aura i lokalet, som på mange måder minder om solnedgangen i et fjerntliggende land i sydens varme. Hvis man vælger at opsætte lyskilder med mulighed for at skifte farve, kan man også anvende denne type belysning til at fejre højtider som julen, uden behov for at opsætte alverdens julebelysning.

Derudover er det en fordel at inddrage denne type belysning, hvis du i forvejen ønsker at have mulighed for lysdæmpning. Ved at tilføje funktionelle og teknologiske løsninger til boligen, kan man i langt højere grad ændre boligens udtryk ved nogle få tryk på en smartphone.