Lufthavnen er et travlt sted. Herfra rejser tusindvis af mennesker hver dag fra A til B, og det betyder mange mennesker og mange fly.

Det betyder desværre også, at du kan risikere at støde på flyforsinkelser, når du skal ud på dit næste eventyr. For de fleste betyder forsinkelser en dårlig start eller slutning på ferien, og det vil de fleste gerne undgå. Er du heller ikke glad for flyforsinkelser, får du her nogle gode råd til at undgå disse.

Jo mindre lufthavn, desto færre fly, desto færre forsinkelser

Det kan virke spændende og tillokkende at vælge en af de store lufthavne, når du skal ud at flyve. De mange muligheder, som gemmer sig i terminalerne, er måske tiltrækkende, men det kan altså bringe ulemper med sig at gå efter de store lufthavne. De helt store lufthavne har nemlig også rigtig mange passagerer og dermed rigtig mange flyafgange. Det betyder meget trafik i luften og mange fly, der skal lande og lette. Det er et mægtigt logistikarbejde. Risikoen for at du oplever flyforsinkelser er altså større.

Vælger du derimod en mindre lufthavn såsom Billund Lufthavn, vil du formentlig opleve, at der er færre aflysninger og forsinkelser. Og selvom du vælger en mindre lufthavn, betyder det ikke, at du går glip af de gode shopping-muligheder og lækker mad, som ofte hører en flyrejse med. Billund Lufthavn byder i hvert fald på rigtig mange spændende forretninger, caféer og ikke mindst en fantastisk lounge, med alt hvad det indebærer af vin, snacks og god udsigt til landingsbanen.

Flyv uden for sæsonen

Vil du undgå flyforsinkelser, kan det være en god idé at undersøge, hvornår på året, ugen og døgnet, at flyforsinkelser ofte opstår. Jo flere mennesker der skal med et fly, og jo flere flyafgange der er planlagt, desto større risiko er der for, at flyet bliver forsinket. Det skaber nemlig kø både i lufthavnen og i luftrummet omkring.

Undersøgelser viser blandt andet, at fredag er en populær rejsedag, og her er der større risiko for, at dit fly bliver forsinket. Derudover er det en god idé at undgå populære ferieperioder som skolernes ferier, hvor mange børnefamilier udnytter, at børnene har fri fra skole.

Vælg en lufthavn med styr på tingene

Det kræver god struktur og kommunikation at få tingene til at køre i en lufthavn. Driftsikkerheden skal være i top, flyene skal gøres klar, indtjekningen skal være nem, der skal være nok personale i alle funktioner, busser til fly på banen skal være klar og meget mere. Alle funktioner der kræver gode og stabile medarbejdere, der skal være med til at sikre, at du kommer afsted til tiden. Det er sjældent et problem i Danmark, men sydpå kan man risikere problemer med lufthavne med et lavt budget og mindre styr på sagerne.

Skulle du alligevel rende ind i flyforsinkelser, kan vi kun råde dig til at tage det med et smil og få det bedste ud af situationen. Udforsk shopping-mulighederne i lufthavnen eller slå dig løs i lækre retter fra restauranter.