Uanset om du har brug for nye hvidevarer som erstatning for dine gamle – eller er på udkig efter din første fryser eller vaskemaskine – er det en god idé at undersøge markedet, før du hiver Dankortet op af lommen.

Her får du 3 gode råd til køb af hvidevarer, som kan hjælpe dig med at gøre den bedste handel.

Undersøg og sammenlign priser på hvidevarer

Prisen bliver i mange tilfælde det afgørende for valget mellem en hvidevare frem for en anden. I forvejen kan mange hvidevarer nemlig være dyre og skal der et fuldt sortiment til, kan man således nemt spare flere tusinde ved at tænke sig om.

En god måde at spare penge på er ved at undersøge muligheden for en samlet mængderabat eller bruge for eksempel en whiteaway rabatkode, som giver dig rabat på nye hvidevarer. Uanset hvor mange du køber ad gangen.

Afdæk dit behov

Generelt hænger pris og kvalitet sammen. Det kan dog også være en god idé at skele lidt til dit reelle behov.

Bor der 5 mennesker i husstanden som kræver, at vaskemaskinen kører dagligt? Eller kommer du kun til at vaske tøj en enkelt gang i ugen?

Jo mere du skal bruge din maskine, jo mere slides den også – og omvendt. På den måde kan en topmodel være et godt valg til børnefamilien, men unødvendigt i andre situationer.

Husk også at måle dine nuværende hvidevarer op – eller pladsen de nye hvidevarer skal placeres på – i bredde, dybde og højde. Så er du sikker på, der er plads til dine nye hvidevarer, dér hvor de skal stå,

Vælg det rigtige energimærke

Jo bedre energimærkning, jo mindre strøm bruger de nye hvidevarer. Dermed kan du på sigt spare penge på elregningen, hvis du vælger hvidevarer med energimærke A++ eller A+++, som er de højeste energiklasser.

Det er også disse energimærkninger, Energistyrelsen anbefaler, man som forbruger vælger. Særligt for apparater der kører konstant, som fryser og køleskab, kan der være gode besparelser på elregningen af hente. Det samme gælder for hvidevarer, der kører på daglig basis – som opvaskemaskine og eventuelt vaskemaskine.

Bruger du sjældent eksempelvis din tørretumbler eller din ovn, kan det derimod diskuteres, hvor store besparelser valget af A++-hvidevarer kan medføre dig. Derfor kan du også overveje, om det i dit tilfælde er en bedre forretning på den lange bane at købe en billigere hvidevare med lavere energiklasse. Det samme gælder, hvis du er på udkig efter hvidevarer til sommerhuset eller en udlejningsbolig.