Er du en af de uheldige sjæle, der har kroniske smerter på grund af medicin, dårlig kropsholdning eller noget helt tredje?

Så har du garanteret også brugt timevis foran computeren i desperat søgen efter viden om, hvordan du kan reducere dine smerter mest muligt – for der er selvfølgelig ingen, der kan lide at gå rundt med smerter hele tiden.

Herunder kan du finde nogle gode foreslag til dig, der gerne vil gøre hverdagen med kroniske smerter lidt nemmere.

Posturologisk terapi

Posturologi er viden inden for kropsholdning og muskelspændinger. Det er de ting, der gør, at vi trækker vejret uden at tænke over det, samt holder os oprejste, når vi går – helt ubevidst.

Definitionen postur er det samme og består af en række sanser, som vi sender hjernen, når den skal vurdere, hvor vi befinder os i et lokale. Sidder vi ned eller står vi op? Eller måske skal vi ligge ned?

Ved at studere posturologi nærmere kan man komme helt ind på, hvordan denne process for sanserne fungerer. Det er også her, man kan finde ud af, hvad der er galt med kroppen, hvis man har smerter.

Ved hjælp af posturologisk terapi kan man bl.a. behandle migræne, piskesmæld, smerter i nakke, musearme og meget mere.

Medicinsk behandling

Lyder posturologi ikke helt som vejen frem for dig, så findes der også andre metoder til at behandle kroniske smerter, herunder medicinsk behandling.

Ved medicinsk behandling vil lægen kigge nøje på, hvad dine kroniske smerter skyldes, da det er et vidt begreb og det er vigtigt at benytte den rigtige medicin.

Smerter kan nemlig både opstå på grund af midlertidige og kroniske betændelsestilstande bestemte steder i kroppen. Hver type behandles forskelligt og derfor er det vigtigt med den rigtige form for enten smertestillende eller infektionsdæmpende medicin til at bekæmpe smerterne.

Hvis du ønsker en medicinsk behandling, skal du kontakte din egen læge og få hans eller hendes vurdering.

Fysioterapeutisk behandling

Lidt ligesom posturologi tager fysioterapi udgangspunkt i kroppens fysik og muskulatur.

Fysioterapeutisk behandling er meget udbredt inden for behandling af kroniske, fysiske smerter. Behandlingen fokuserer på at genopbygge kroppens muskler og at øge patientens aktivitetsniveau efterfølgende, for at vedligeholde kroppens styrke og udholdenhed.

Behandlingen tilrettelægges i samarbejde med dig og udfra dine behov, med henblik på hvad netop du fysisk kan klare. Derfor skal du ikke være bange for at blive presset til at lave fysiske øvelser, som du ikke kan klare på grund af dine smerter.