Når du som kvinde skal vælge dine nye vinterjakke, er det en god idé at overveje nogle forskellige ting, inden du beslutter dig. En god vinterjakke kan nemlig være relativt dyr i anskaffelse – og derfor er det vigtigt, du får en model, der passer til dine behov.

Her får du 3 spørgsmål, du kan stille dig selv, inden du investerer i din nye vinterjakke.

Har du brug for en vinterjakke?

Det er ikke nødvendigvis alle, der har behov for en egentlig vinterjakke. Hvis du sjældent er udendørs og hellere nyder indelivet i de kolde måneder, kan du måske nøjes med en vindtæt overgangsjakke i stedet.

Den kan ved almindelige vintertemperaturer sagtens holde dig varm på en kort gåtur, mens du venter på bussen eller på shoppeturen. Skulle du på et tidspunkt få brug for at være ude i længere tid, kan du supplere din overgangsjakke med en uldsweater indenunder og på den måde nemmere holde varmen.

Hvilke behov skal din vinterjakke opfylde?

En vinterjakke skal naturligvis kunne holde dig varm på de kolde dage. Men måske har du også andre krav til den?

Hvis du cykler dagligt, har du måske brug for en jakke der kan lynes op fra neden, så den bliver nemmere at cykle i.

Det kan også være, du har brug for en praktisk dame vinterjakke der kan holde dig tør og varm hele dagen, fordi du er ude en stor del af din arbejdsdag – eller måske vil du bare gerne have en moderigtig jakke, der først og fremmest er smart.

Du kan naturligvis sagtens finde vinterjakker til kvinder, der kan det hele – men ved at definere dine behov, bliver det nemmere at snævre feltet af jakker ind og dermed tilsvarende nemmere at beslutte dig.

Du kan eventuelt finde inspiration til valget af vinterjakke på Friluftsland.dk

Hvad er dit budget?

Du kan finde vinterjakker til kvinder i alle prislejer. Fra de billige til få hundrede kroner til dyrere modeller, der koster nogle tusinde kroner.

Når du lægger et budget skal du dog huske, at man som regel får, hvad man betaler for.

Grunden til at nogle dame vinterjakker er dyre er oftest, at de er fremstillet af ekstra gode materialer og har nogle flere funktionaliteter end billigere jakker. Derudover holder en vinterjakke for de flestes vedkommende i mange år, hvis du passer godt på den. Især hvis du investerer i en dyrere model i et tidløst design.

En pris der kan synes høj, kan derfor i sidste ende være den billigste på årsbasis, fordi den ikke kræver udskiftning i mange år.