Det er dejligt at forære personlige gaver væk til dem man holder af og i nogle anledninger, giver det næsten sig selv: Bryllup, barnedåb og andre store livsbegivenheder.

Andre gange har man bare lyst til at pakke en personlig gave ind, fordi en gave af denne type signalerer omtanke og kan være med til at understrege den tilknytning man som giver og modtager har til hinanden.

Her får du 3 gode råd til at finde personlige gaver, der både passer til den begivenhed gaven skal markere – og modtageren. Personlige gaver kan nemlig ofte ikke byttes og derfor er det vigtigt, du rammer rigtigt.

Tilpas gaven til anledningen

Er det en glædelig begivenhed, der skal markeres – eller en livsomvæltende af slagsen med nogle dybere undertoner?  Ved at tage udgangspunkt i hvilken anledning, du skal give gaven væk i, er du allerede godt i mål med at finde den perfekte personlige gave.

Måske er det et sølvbryllup der skal markeres – muligvis i form af en sjov fotogave med billeder fra alle årene der gik. Det kan også være, der er brug for en trøstende eller opmuntrende personlig gave i forbindelse med en trist begivenhed.

Eller måske har du bare lyst til at give din veninde eller kammerat en personlig gave helt uden anledning.

Uanset hvad handler det om at matche gaven med årsagen til, at den gives væk.

Find en mellemvej

Personlige gaver er oftest unikke og i mange tilfælde enten præget at billeder eller personlig tekst.

En personlig gave kan dog også være en helt almindelig ting, der blot ligger nogle tanker bag. På den måde kan man forære en gave væk, som både giver værdi mentalt og rent praktisk. Træfigurer eller andre pynteting er særligt populære personlige gaver.

Især de smukke håndskårne træfigurer fra Willow Tree bruges ofte som gaver til større livsbegivenheder, og der findes en til næsten enhver anledning.

Afstem gavetypen med personen

Det er dejligt med personlige gaver, der ligger nogle kærlige tanker bag. Det er i sig selv en stor del af glæden ved både at give og modtage denne type gave.

Som med alle andre ting, gælder det dog om at finde noget, modtageren kan bruge eller kan lide. Faren for at fotoplakaten aldrig kommer op at hænge eller lysestagerne bliver sat bagerst på hylden er nemlig stor, hvis udformningen ikke falder i modtagerens smag.

Undersøg derfor gerne, om vedkommende i det hele taget drikker kaffe eller te, inden du køber et personligt krus – eller om modtageren bryder sig om at have en stor nøglering i sit nøglebundt og kan lide håndklæder med navnebroderier.

Så sikrer du dig at gaven bliver brugt og glæden ved modtagelsen er oprigtig.